HTML

Our life in California

Indulás elötti nap. Még jó mindenkivel találkozni, néhány puszit és könnycseppet váltani.

Friss topikok

  • LiliZozó: Köszi. :) Ha írsz az e-mailemre, az tökéletes lesz. nagy.f.emese@citromail.hu Előre is köszönöm a ... (2013.09.19. 23:50) MINDEN TÖKÉLETES:)
  • Bóbitáék: De nagyon sajnálom :(( Lily-t is, meg Téged is a munka miatt...:( Mielőbbi gyógyulást kívánok, hog... (2013.09.07. 22:32) 4. nap a bölcsiben - lázasan :(
  • norus: Ügyesek vagytok! És a bölcsis néni is szimpi, hogy így melléfekszik, ilyesmik :) Akkor nem sokára... (2013.09.06. 11:06) Bölcsibe beszoktatás 3. nap
  • norus: Ügyesek vagytok nagyon. Majd gyere mi volt az ott alvásnál :) Gratulálok a 2. évfordulóhoz :) (2013.09.05. 21:17) Elkezdtük a bölcsit (2. házassági évforduló)
  • Bóbitáék: Nagyon ügyes már Lily és ez a bölcsi-dolog...Hjaaaj... Ezt az esti dolgot pedig pontosan értem!:)) (2013.08.30. 15:28) 15 hónapos Lilyborsó - 1 alvás

Címkék

"Jól " (fel)nevelni

2013.05.21. 21:06 PetraésLily

Ez a kerdes foglalkoztat minket mostanaban Balazzsal. Tobbszor felmerul bennunk, hol egyetertunk, hol nem es vitazunk vagy van hogy ugy gondoljuk, hogy majd kesobb visszaterunk ra, de igazan nem tudjuk hogy hogyan is kell (fel)NEVELNI.

A szulok ugy altalaban ugye a legjobbat, legszebbet szeretnek a gyerekunknek es a legjobb, legszebb az az amit OK annak tartanak. De vajon ha mindent megkap a gyerek azzal jot teszunk neki? Vagy azzal hogy ugyan megtehetnenk megsem vesszuk/tesszuk meg neki?

Oszinten szolva fogalmunk sincs, de halvany lila sem...

Legutobb azert merult fel ez a kerdes, mert ugye hamarosan itt van Lily szuletesnapja es hogy rendeljunk neki tortat. Hat rendeljunk! Kineztem egy tortat a Sugar Shop oldalarol, elkuldtem Balazsnak es kertem hogy ha tetszik neki is akkor vhogy nyomtassa ki mert szeretnem elvinni a kis kobanyai cukinkba, hogy elkeszitsek nekunk. Mondta Balazs hogy nem lehet nyomtatni, biztos vedett kepek vigyem el az Ipad-em es azon mutassam meg. Mondom azt nem lehet, mert emlekezetbol nem fogja/tudja megcsinalni a cukrasz, kep kell. Erre mondja Balazs hogy ne faxnizzak rendeljem a Sugar Shop-bol megis csak 1 eves a lanyunk. De en nem is az ar miatt akartam a Lefibol rendelni, hanem, mert bennuk totalisan megbizom az izt illetoen. De csak meggyozott Balazs hogy rendeljem a Sugar Shopbol. Aztan mikor megrendeltem akkor este elojott a tema, hogy miert kell ilyen torta, ennyiert stb. Tul sok indokot nem tudtam felsorolni, csak hogy ez tetszik es meg is beszeltuk, hogy rendelunk Lilynek tortat. Es itt mar szo szot kovetett hogy miert jar Lily Gap pulcsiba es lehet nem is kene maganbolcsibe jaratni. A Gap pulcsi mindenkeppen nagy dilemma:) Nah, a magan bolcsi mar inkabb...igen, nincs mas valasztasunk, illetve maradhatnek tovabb itthon vagy adunk kenopenzt a bolcsinek, amitol Balazs hidegrazast kap. Szoval mi legyen?! Azt mondja, hogy elbizonytalanodott, hogy megadunk Lilynek mindent es hogy a maganbolcsi mar tulzas es hogy sznobot nevelunk a gyerekbol...es itt megint elojott a Gap pulcsi (bocs Dori) , hogy legalabb a jatszoterre ne vigyem abba le Lilyt. Mintha szegyelni kellene...tenyleg kellene??? Hozzateszem mason is lattam mar Gap pulcsit a jatszoteren, sot apukan is es pl. Balazsnak is van. Raadasul Balazs ruhat eleg dragan vasarol szerintem, de o annak a hive hogy keves cucca legyen de az minosegi legyen es tenyleg tobb evig hordja oket. En meg pl. szivesen vasarolok a piacon es veszek balerina cipot 2500ert mert tetszik es ha jovore mar nem lesz jo, akkor nem lesz jo....

Nah, itt picit eltertem a targytol, de vajon milyen erteket kozvetitsunk a gyereknek? Egyenlore Lily nem kovetelozik, hogy o vmit szeretne, de el fog jonni az ido...tenyleg kikozosithetik Lilyt ha nem szakadt ruhaba jar? Maganbolcsibe csak sznobok jaratjak a gyerekuket vagy esetleg tenyleg masok is olyan helyzetben vannak mint mi? Es kerdem en hogy minek hajtjuk a penzt ha vegul nem a gyerekunkre, a szeretteinkre koltjuk? Meg kell talalni a kozeputat de nehez es kinek mi a kozep ut?

Balazs szerint minket teljesen mashogy neveltek(szerintem nem), megis mindketten normalisan vagyunk. Mar ha van ilyen hogy normalis.

Nem reg Bobita irt egy bejegyzeseben arrol, hogy nem kell a gyereknek sok ajandek, hisz ugy sem erti es a 20. utan mar azt sem tudja mi van...ebben egyet is ertunk. De olyan nagy baj ha en szeretem a felhajtast? Hogy vettem olyan szalvetakat hogy Birthday girl, es ugyan ilyen lufikat, csakokat, papir poharakat, tanyerokat? Hogy szeretnem megadni a modjat? Ezzel elronthatom/juk?

Emlekszem nekem mindig tok jo zsurjaim voltak, a legjobbak:) - ezt utolag is koszonom a szuleimnek. Mindenki imadott hozzank jarni szulinapozni:) Talan emiatt, sot biztosan emiatt is van bennem ez a keritsunk nagy fneket mindennek...:D Balazs ugy van vele hogy nem kell nagy hacacare de ha mar megszervezem meg csinalom, akkor o is odavan erte...

Hmmmm...nehez ugy...szeretnem ha Lily egy boldog, sikeres nagylany lenne, aki mindig szamithat a szuleire...ugyhogy bizom benne hogy nem rontjuk el.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petracalifornia.blog.hu/api/trackback/id/tr705306877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norus 2013.05.21. 22:27:59

Nem attól lesz sznob és elkényeztetett, mert ilyen, vagy olyan pulcsiban jár :) Nézd meg Tita családját, ritkán találkozok ilyen jól nevelt, kedves lányokkal, pedig nem kispolskival járnak. Nem ennek a függvénye. Bocs Tita! Csak azt szerettem volna mondani, hogy Lily nem lesz kiközösítve Gap pulcsi miatt, mert akkor Mór is ki lesz és még jó sok más gyerek is.
Azt, hogy milyen értékeket adsz át a gyermeknek már igenis fontos és az alapján lesz olyan, amilyen szerintem, nem a dolgok miatt, amiket kap, hanem ahogy kapja. Mert biztos vagyok benne, hogy te a legnagyobb szeretettel fogod átadni és nem csak odalököd, hogy ki van pipálva. Hidd el van különbség. És ha meg akarod adni a módját az első szülinapnak, hát tedd! Mondjuk azt nem tudom mennyit ért majd Lily belőle, de a tortába tuti belemászik majd és az a lényeg, ahogy csillogó szemmel tapicskol benne :)

Jó anya vagy, jó szülők vagytok, ne aggódj :)

ziziman 2013.05.22. 07:11:57

Norus tök jól megfogalmazta amit én is írni akartam. Szerintem az a fontos, hogy amellett, hogy amit tudtok megadtok Lilynek, megtanítsátok neki, hogy ezt értékelni kell. Ha szeretitek, foglalkoztok vele, tanítjátok, akkor biztos olyan kislány válik belőle, aki helyére tudja majd rakni a dolgokat. Ti is jó emberek vagytok Balázzsal és a családotok is ilyen, szerintem nincs mitől félnetek, Lily előtt pozitív példa van.
A szülinap meg a szülőnek is fontos, és az hogy nagy (szerintem abszolút normális) feneket kerítesz esetleg neki, azt teljesen rendben van. Hiszen a gyermeked!!! Ha most nem is, mert még kicsi, de hidd el értékelni fogja, mert benne is az fog megmaradni, hogy a szülei mennyi mindent megtettek érte...

PetraésLily 2013.05.22. 10:42:36

@norus: Koszi Nori, azert megvan meg bennem/unk a ketseg. Ebben a mai vilagba(hu de rosszul hangzik ez) olyan konnyen elkallodhat egy gyerek.

PetraésLily 2013.05.22. 10:45:02

@ziziman: Ez az elso szulinap biztos hogy a szuloknek fontos, ez tiszta sor de azert jo lesz evek mulva megmutogatni neki a kepeket hogy nezd, nezd:)
Ebben bizom en is hogy jo peldat mutatunk majd Lilynek, hogy dolgozik apa, anya is es nem csak ugy terem az a penz, hanem megdolgozunk erte.

Titanilla Baksza 2013.05.23. 06:25:05

@norus: Hehe, azt hiszem erre reagálnom kell. Egy részről, nem volt az mindig úgy, ahogy most van. Én emlékszem arra amikor nem volt furdőszobánk:) Másrészt a gyereknevelésről semmit sem tudok, de azt tudom, hogy a szüleim (főleg anyukám) milyen szellemben neveltek minket. Mindig kínosan ügyeltek arra, hogy a sorból semennyire se lógjunk ki. A gyerekek nagyon kegyetlenek tudnak lenni, azért is kiközösítenek, ha jó cuccaid vannak, azért is ha nem. Persze egy évesen még szerintem ebből semmit sem fognak fel. Viszont ha anyuka ezen görcsöl azt már annál inkább:) Te emlékszel az első szülinapodra? Mert én nem. Bár a fotó a mai napig ott van anyukámék komódján és imádom. Piros kötött pulcsi volt rajtam (az anyukám kötötte és akkor szerintem nagyon menő volt) és a tortám is nagyon szép volt. Az első szülinap örök emlék marad, add meg a módját és ne parázz.

PetraésLily 2013.05.24. 10:42:30

@Titanilla Baksza: Pont ezt mondom en is hogy azert szeretnem megadni a modjat mert ki tudja lehet neki is egy szep foto lesz ami orokke elkiseri. Kulonben arra kezdek rajonni, hogy talan a legnagyobb dolog amit adhatunk Lilynek az az hogy egyutt maradunk Balazzsal, ugy ertem szeretetben es nem az o kedveert hanem mert tenyleg igy a jo.

Bóbitáék 2013.05.28. 19:02:36

Jó téma és nagy dilemma. A szülinapi felhajtásról annyit, hogy ahogy mondtam is, a sok ajándéktól jojózott az unokahúgom szeme és a huszadiknak már nem volt kedve nekiállni bontogatni sem... A lufi meg a csákó az máááás!!!! :)) Dorkámnak is volt csecse tortája meg sok-sok feliratos lufi, meg H.B. felirat ugyanolyan mintájú szalvétákkal!! Nemámnemám!!! :)
Ha meg a Te gyereked sznob a Gap pulcsiban, akkor az enyém is az a rengeteg Next-ben meg Marks&Spenser-ben. Sosem volt annyi márkás ruhám, mint amennyi a lányomnak van, az is tény, hogy akkoriban nem is volt Háda.. :)) Szerintem a gyerekek 90 százalékát a turkálóból öltöztetik, az pedig tele van ezekkel a márkákkal. Sőt, több Adidas cipője van, mint nekem... :D

PetraésLily 2013.05.29. 20:53:29

@Bóbitáék: Orulok, hogy nem en vagyok az egyetlen elvetemult anyuka a vilagon aki mintas tanyerbol es ugyanolyan szalvetaval orvendezteti meg a gyereket:) Csak azt nem tudom mikor fogjuk feldisziteni a lakast...pedig mar csak 2 nap:D
A markas dolgokon meg tullendulunk vhogy:)

Titanilla Baksza 2013.05.30. 10:27:40

Petra, végül csak én maradtam le a szülinapi fotókról??? Pedig tök kíváncsi vagyok!!!!

PetraésLily 2013.05.30. 11:07:09

@Titanilla Baksza: Dehogy:) Holnap lesz 1 eves Lilyborsó:) es ugye 3 napon keresztul unnepeljuk, ugyhogy talan hetfon lesznek kepek:)
süti beállítások módosítása