HTML

Our life in California

Indulás elötti nap. Még jó mindenkivel találkozni, néhány puszit és könnycseppet váltani.

Friss topikok

  • LiliZozó: Köszi. :) Ha írsz az e-mailemre, az tökéletes lesz. nagy.f.emese@citromail.hu Előre is köszönöm a ... (2013.09.19. 23:50) MINDEN TÖKÉLETES:)
  • Bóbitáék: De nagyon sajnálom :(( Lily-t is, meg Téged is a munka miatt...:( Mielőbbi gyógyulást kívánok, hog... (2013.09.07. 22:32) 4. nap a bölcsiben - lázasan :(
  • norus: Ügyesek vagytok! És a bölcsis néni is szimpi, hogy így melléfekszik, ilyesmik :) Akkor nem sokára... (2013.09.06. 11:06) Bölcsibe beszoktatás 3. nap
  • norus: Ügyesek vagytok nagyon. Majd gyere mi volt az ott alvásnál :) Gratulálok a 2. évfordulóhoz :) (2013.09.05. 21:17) Elkezdtük a bölcsit (2. házassági évforduló)
  • Bóbitáék: Nagyon ügyes már Lily és ez a bölcsi-dolog...Hjaaaj... Ezt az esti dolgot pedig pontosan értem!:)) (2013.08.30. 15:28) 15 hónapos Lilyborsó - 1 alvás

Címkék

15 hónapos Lilyborsó - 1 alvás

2013.08.29. 14:03 PetraésLily

...es megy...csak persze nem ugy ahogy en kepzeltem:) Nade miert is lenne ilyen egyszeru az elet es nincs okom panaszkodni, mert szepen kel reggel, aztan mindig megyunk vhova mert nem birja egy ido utan hogy a lakasban vagyunk es megy az ajtohoz hogy mostmar indulas, ez kb. 9 korul szokott lenni. Fel 10kor el is indulunk vhova, alt jatszoterre vagy ha van dolgunk oda. 11:30 korul indulunk vissza a jatszoterrol, haza setal. Aztan itthon tisztalkodas es ebed. Nagyon joizuen eszik, orom nezni:) Aztan megmosakszik ujra es fekszik is le aludni 12kor. Alszik masfel orat es felkel, nem alszik vissza akarmit csinalok. Egyszer mar aludt 2 orat de ennyi, szoval kb. 14tol ujra indul a program, mert Lilynek kell, kell hogy elfoglaljam, hogy mutassak neki, hogy tanitsak es hogy lasson es talalkozzon masokkal. Imadja a gyerekeket es ugy oleli oket, olyan edes kislany. Tenyleg en meg ilyet nem lattam. Botondot nagyon szereti olelgetni es az ikreket is:) Megsimogatja mas gyerekek hajat, szova tenyleg kis kedves, de ha a homokozos lapatrol van szo nem ismer se istent se embert akkor aztan kitepi barki kezebol, mar aki hagyja. :) Annyira kis szocialis kislany, ezert bizom benne hogy a bolcsiben is nagyon jol fogja erezni magat. Miutan felkel, picit bujunk, jatszunk itthon es 15kor kap egy kis uzsit es indulunk megint a nagyvilagba. Aztan 18 korul indulunk haza. Itthon apaval, anyaval jatek, moka es kacagas es 19kor mese, majd furdes apaval, aztan pedig tapszer es alvas amibe bele is alszik mert olyan faradt mar estere, de birja, meglepo de igy van.

Szoval igy telik most a napunk, sokkal jobban elfaradok mint eddig...mindig vmi ujat kitalalni, bazi kreativnak lenni..huh...hat feladja nekem a lecket. Ugyhogy nem is banom a bolcsit:) Mondjuk eddig sem bantam. Persze kerdeztek mar tolem, hogy nem felek e hogy megreccsen Lily? (lelkileg) A valaszom egy szimpla nem volt. Pedig kerdezhettem volna hogy te nem felsz hogy antiszocialis lesz a gyereked ha 3 eves koraig a szoknyad mellett tartod? De az emberek/anyak nem egyformak, igy szep az elet. :)

Persze Lily meg nem 15 honapos, de most megelolegeztem neki:) Sokat fejlodik, egyre ugyesebb, foleg beszedben:) Mondja hogy hinta palinta(a szokasos), hogy vau vau, csip-csip- csip, APA:) bar szerintem apa en vagyok:) nnnna, ok(vagyis ott) es ta-ta-t int mikor elkoszon(ha megy lefekudni aludni akkor is papazik) es imadja a koldoket mutogatni, de ezt nem tudom honnan jon neki, mert en nem mutogattam neki, de minden este megnezzuk az enyemet is hogy van nekem is:) Az evessel minden jol megy, tenyleg eszik mar mindent. Adok neki immunerositonek protexin probiotikumot almalehez keverve, szepen meg is issza. Mostmar tudjuk, hogy 8-an lesznek egy csoportban es o lesz a legkisebb, bar erre szamitottam is. Kb. fel evvel lesznek nagyobbak nala a tarsai. A beszoktatast kedden kezdjuk, aminek nem orulok, de mit tudok csinalni, holott elore jeleztem, hogy nekem 1 hetem van a beszoktatasra , persze ha kell meg ido megoldom, de kezdjuk el idoben. De a keddi kezdes is ugy lett hogy eloszor azt mondtak kezdjuk szerdan, mire en hogy az ki van zarva, mert akkor mar -2 nappal indulunk. Jeleztem elore, oldjak meg. Nah, ez lett a megoldas. Egyenlore semmivel sem erzem magunkat kivetelezettebbnek, mintha allamiba jarnank, nade meg optimista vagyok.

Lily kapott kis asztalt es kis szeket, hasznalja is oket. Szeret oda leulni es fogllatoskodni. Rajzol, mert hogy vettem neki zsirkretat es egy nagy tombot ami az ove es telerajzolhatja. Neha azert beprobalkozik hogy bekapja a zsirkretat de ezt is meg fogja tanulni hogy nem szabad. A tescos dominok most nagyon nagy becsben vannak tartva. Sut es foz veluk vagy eppen a kaveba/teaba szolgalnak cukor gyanant. Leulok en is vele az asztalhoz es egyutt kavezunk vagy sutunk vmit.

Ha jovunk el a homokozorol, akkor ha szolok, hogy Lily indulunk akkor ta-ta es jossz oda hozza hogy megfogd a kezem es indulunk haza. Viszem a babakocsit magammal, de leginkabb azert hogy tudjak bele pakolni(meg vesztartaleknak), mert szeretsz setalni, persze nem mondom, hogy mindig arra amerre en szeretnem ,es olyan utemben, de ez van. A pocsolyaba nagyon jo beletapicskolni es utana megfogdosni a cipodet hogy igen vizes lett. Homokozni is nagyon szeretsz es csuzdazni is es tudsz is egyedul, olyan szepen ugyesen tartod magad. Nem tudom hol kellene tartania Lilynek vagy hogy miben van esetleg lemaradva de mi nagyon buszkek vagyunk ra.

A 15 honapos oltason is atestunk, bar az 10 nap, 2 het mulva johet ki rajta de remeljuk nem fog, mert akkor mar bolcsis lesz. Le is mertek 10 kilo 90 deka es 79 cm. Haja meg mindig nem tul sok, inkabb hatul es kis szoszi, gyonyoru hosszu szempillakkal:) csak tudnam kitol orokolte mert se nekem se Balazsnak nincs ilyen hosszu szempillank. Kaptunk beutalot ortopediara(okt 10), mert meg sosem jartunk ott es szemeszetre is megyunk (okt.4). Remelem hogy ezekre az idopontokra majd Balazs el tudja vinni. Mondjuk a 18 honapos oltasra is megvan mar az idopontunk, de a doki neni kulon kerte hogy en vigyem Lilyt ugyhogy mar latom, hogy el kell kernem magam, illetve hogy kesobb megyek. 

Mar nezegetem hogy fogok munkaba jarni, hogy minel rovidebb ido alatt bejussak, de ugy latom 1 ora alatt nem igen fogom meguszni, meg ugy sem hogy a Bosnyakon vagy egy busz ami a muknahelyem elott tesz le, de azert kiprobalok tobb lehetoseget is majd.

Izgalmas dolog ez a bolcsi, megint egy uj fejezet kezdodik az eletunkben es azt ugye mar tudjuk, hogy nem jol viselem a valtozasokat. De igyekszem. Lily a hisztik ellenere, bar szerencsere egyre kevsebbszer a legedesebb kisborso a vilagon. Most hogy estenkent ujra elalszik a karomban...hjajj...a legcsodalatosabb...mikor nyugalom van, csend es csak o meg en...es ahogy elpilled, megpuszikalom a kis fejet es jajj nekem...:)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petracalifornia.blog.hu/api/trackback/id/tr535480522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bóbitáék 2013.08.30. 15:28:05

Nagyon ügyes már Lily és ez a bölcsi-dolog...Hjaaaj... Ezt az esti dolgot pedig pontosan értem!:))
süti beállítások módosítása