HTML

Our life in California

Indulás elötti nap. Még jó mindenkivel találkozni, néhány puszit és könnycseppet váltani.

Friss topikok

  • LiliZozó: Köszi. :) Ha írsz az e-mailemre, az tökéletes lesz. nagy.f.emese@citromail.hu Előre is köszönöm a ... (2013.09.19. 23:50) MINDEN TÖKÉLETES:)
  • Bóbitáék: De nagyon sajnálom :(( Lily-t is, meg Téged is a munka miatt...:( Mielőbbi gyógyulást kívánok, hog... (2013.09.07. 22:32) 4. nap a bölcsiben - lázasan :(
  • norus: Ügyesek vagytok! És a bölcsis néni is szimpi, hogy így melléfekszik, ilyesmik :) Akkor nem sokára... (2013.09.06. 11:06) Bölcsibe beszoktatás 3. nap
  • norus: Ügyesek vagytok nagyon. Majd gyere mi volt az ott alvásnál :) Gratulálok a 2. évfordulóhoz :) (2013.09.05. 21:17) Elkezdtük a bölcsit (2. házassági évforduló)
  • Bóbitáék: Nagyon ügyes már Lily és ez a bölcsi-dolog...Hjaaaj... Ezt az esti dolgot pedig pontosan értem!:)) (2013.08.30. 15:28) 15 hónapos Lilyborsó - 1 alvás

Címkék

Lilyborsó 10 hónapos

2013.04.01. 08:07 PetraésLily

Nah, most aztan lenne mit irnom, mert mindennap tortenik vmi uj, ugyhogy el kene kezdenem jegyzetelni...

Alma eves: kizarolag harapod...teletomod vele a szad, majd apro darabokra orlod, forgatod a szadban, olyan vagy mint egy höri, aztan miutan kiszivtad a levet visszapokod az egesz mindenseget ami a szadban volt....juhejjj...persze anyukad, az az en visszapakolgatom a szadba, mar ahogy tudom. Az evessel kapcsolatban meg kell jegyeznem hogy tenyleg eszel mindent: vajas kenyeret, rakott krumplit, rizseshust, spenotos tesztat, szereted a sajtot is ragcsalni, mindenfele sutit imadsz es ami edes. Hihetetlen milyen etvagyad van, mondhatnam hogy habzsolsz es akkor se hazudnek. Szoval az etvagyad prima igy ha ez marad is akkor sokat kell majd apaval teniszezni ha szeretned az alakod tartani, persze nem a mostani alakodrol beszelek, mert egy kis golyo vagy:) Nem cikizesbol mondom, de ebben "sajnos" tiszta anyad vagy:) Nem lehet ugy enni hogy te ne kapj belole, ugyhogy apa akkor vacsorazik ha te lefekszel.

Imadod az elektronikai dolgokat, foleg megenni. Anya es apa telefonja a favorit...en oda is adom, de csak addig lehet nalad mig csak forgatod mint majom a zseborat de ha beveszed a szadba akkor elveszem toled es te ektelen haragra gerjedsz. Tovabba az Ipad-del is nagyon szeretsz "jatszani", van rajta fisher price-os jatek, azt nyomogatod aztan ezt is szeretned megenni, de ezt sem engedjuk. Apaval szoktad rajta nezni a kedvenc "kisfilmedet", a jegyesmacis coca cola reklamot...teljesen lenyugszol tole es csak figyeled es ulsz nyugodtan, semmi mas nem tud igy lekotni. Ezekbol a kisfilmekbol szerencsere van tobb is:) ugyhogy azon gondolkodunk hogy 1. szulinapodra kapsz tolunk egy jegesmacit, ha talalunk vmi cukit.

Kozlekedsz...mindenhova jossz utanam tovabbra is mint egy kiskutya. Pl. ugy voltam vele hogy ha wc-re megyek nem teszlek jarokaba(nincs is) hanem kozlom, hogy wc-zni megyek es addig lehetoseg szerint ne tegyel magadban kart es ne rosszalkodj, nah ebbol az lett hogy jossz utanam. Ha bezarom az ajtot akkor ott ulsz a wc elott es vered az ajtot, pedig nem ulok ott orakat de meg csak perceket sem. Ha kinyitom az ajtot akkor felkapaszkodsz a labamon es ugy allva varod hogy vegezzek. Hihetetlen vagy. Mindenhova maszol, lepakolod a polcot, persze ezt nem szabad de probalkozol, minden erdekel amit mi csinalunk. Ha a konyhaban vagyok is odajossz es felkapaszkodsz a labamon es ugy allsz es varsz vagy meltatlankodsz hogy: heee, te nem veszed eszre hogy en itt vagyok". Egy dolog aggaszt a suto, hogy meg nem volt belole gond hogy mukodott volna es mondjuk te epp arra sertepeltertel volna. Sokat esel...ennek be kell valljam a legfobb oka hogy nem vagyok folyton a fenekedben es igen hagyom hogy elessel...de odaig jutottunk ezzel hogy a jobb es bal arcodon is van egy lila folt es mostmar az alladon is...ezeket ugy szerezted hogy a nappalibol a konyhaba ugy kozlekedsz, hogy az etkezo asztalon keresztul es meg a szekeken is keresztul, van hogy be is "ragadsz".

Nagyon nem szereted ha nem az tortenik amit te szeretnel, de igyekszunk apaval ezt a helyzetet kozosen kezelni, mert mar van az hogy en megtiltok vmit, te pedig ranezel apadra, hogy vajon o mit mond.

Apa picit el van keseredve hogy este mar csak anya jo, illetve apanak nagyon kreativnak kell lennie hogy ez ne igy legyen. Pedig van hogy atkeretszkedsz az en olembol hozza es akkor mindig mondom neki hogy, na latod. Szerintem ez most egy ilyen idoszak es majd eljon az az ido, mikor apa lesz a minden, a jofej...stb...foleg nalunk, mert az egyertelmu hogy apa az engedekenyebb. Ha apaval osszebujunk, vagy csak ugy megsimogatjuk egymast, vagy egy puszit valtunk es utana osszeolelkezve nezzuk, hogy milyen cuki lanyunk van es csak mosolygunk, eddig csak rank neztel, nyugtaztad a helyzetet es te is mosolyogtal, most mar viszont reszese szeretnel lenni te is, odajossz es te is hozzank bujsz, nah ez a legeslegjobb dolog a vilagon. Ha apa megerkezik a munkabol hangosan kurjongatsz es teljes extazisba jossz...nekem nem orulsz ennyire:)

A fizikai parametereidrol nem tudok beszamolni, de lathatoan nosz hosszaban es szelteben is:)

Uj szokast vettel fel, nem jottem ra az okara, de 5:52kor jelzed hogy ebren vagy...eszem megall!!! 05:52-kor??? Minek??? Miert??? Miert nem jo a 07:00??? :((((((((( 4 napja hogy igy kelsz eleinte azt hittem a natha miatt hogy tele az orrod, aztan azt hogy a szomszed, majd hogy a szomszed kutyaja, aztan hogy biztos vilagos van a szobadban (le van huzva a redony) es mostmar ugye hamarabb vilagosodik, nah ezt az utolsot meg nem teszteltem, de vmit kitalalok ra es ha az sem akkor, nincs tobb otletem.(be huztam a sotetito fuggonyt is es ugy tunik ez mukodik:) Nem teszunk le hamarabb aludni, nem csinalunk semmit maskent. Ettol fuggetlenul en leghamarabb 6:30kor vagyok hajlando bemenni hozzad, addig beszelgetsz es en meg remenykedek hatha visszaalszol...Igazabol egesz csondesen elvagy...mostmar felallsz a kisagyban halozsakostul, meg sosem volt hogy igy vartal volna, egeszen a ma reggelig. Mivel en a nappaliban alszom, mert apa horkol es nem tudok tole aludni, o meg tolem mert folyton bokodom, igy kikoltoztem, ma reggel apa 6:30kor kijott hozzam,epp hogy osszebujtunk es mondom neki, hogy 5:52kor keltel mar megint de hogy egy ideje csendben vagy , erre halljuk a zeneloked hangjat:) felalltal es megbirizgaltad:) van hogy abban kapaszkodsz...ugyhogy kipattantunk az agybol, benyitunk hozzad es ott allsz egy pillangoval a kezedben.

pillango Lily.jpg

Az az erzesem elobb utobb le fogod tepni...Viszont hiaba kelsz 1 oraval elobb ugyanugy 10kor fekszel le aludni. Ketszer alszol meg mindig egy nap. Azt vettem eszre hogy delelott talan hosszabban alszol, delutan mar kevesebbet. Persze azert ez valtozo.

Duvad vagy:) persze a szo legcukibb ertelmeben ha egyaltalan van olyan:) mondjuk mivel edesanyad sem az a finom, uriholgy igy toled sem lehet elvarni hogy az legy:) Ugy tudod ravetni magad barmire, hogy tyuha...es meg mindig marsz minket...fokent apat es engem...masokkal tudsz kedves lenni...asszem...mi kis duvadnak hivunk:)

Szeretsz lapozgatni, ezt mar fejlodesnek erzem, mert eddig leginkabb megetted oket, nos ezen szokasodat meg nem hagytad el, de egyre ugyesebben lapozol.

Az esti rituale ugyanugy zajlik: mese olvasas(dzsugeles konyv, Erikaektol kaptad), elmondom hogy furdenek a dzsungel allatkai es hogy miutan ok megfurodtek, te kovetkezel. Aztan bemegyunk a szobadba levetkoztetlek, nem igazan engeded mar az olajozas es a masszazst, a masszazs mar sokszor ki is marad, aztan jon apa es visz furdeni. Addig en osszepakolom a jatekaidat, elkeszitem a tapszered es bemegyek utanatok. Kb. 15 percet toltesz a vizben, aztan torolkozostul beviszlek a szobaba, megtorollek es bekremezlek -kozben apa elrendezi a furdoszobat- felveszed a pizsit aztan a halozsakot es hozza is apa a tapszert es kiviszi a torolkozot. Leulok, az olembe a szopiparna, arra pedig teged fektetlek es mar kapod is a tapszert, apa pedig lekapcsolja a villanyt.

A pelenka meg mindig "jo baratod", lefekveskor is ket pelenka koze fektetlek igy barmerre forditod a fejed OTT a pelus egy ideig, aztan ejszaka "cipeled" magaddal. Napkozben is ott van mindig a kanapen egy pelus es ha ugy gondolod akkor odamesz hozza es magadhoz veszed, de van hogy pelusostul jossz hozzam es ugy bujsz:)

Ahogy az alabbi kep mutatja szerintem boldog kisbaba vagy es nagyon remelem hogy ez igy is marad:) Az biztos hogy apaval mi mindent megteszunk ennek erdekeben.

blog Lily.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petracalifornia.blog.hu/api/trackback/id/tr905177258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása