HTML

Our life in California

Indulás elötti nap. Még jó mindenkivel találkozni, néhány puszit és könnycseppet váltani.

Friss topikok

  • LiliZozó: Köszi. :) Ha írsz az e-mailemre, az tökéletes lesz. nagy.f.emese@citromail.hu Előre is köszönöm a ... (2013.09.19. 23:50) MINDEN TÖKÉLETES:)
  • Bóbitáék: De nagyon sajnálom :(( Lily-t is, meg Téged is a munka miatt...:( Mielőbbi gyógyulást kívánok, hog... (2013.09.07. 22:32) 4. nap a bölcsiben - lázasan :(
  • norus: Ügyesek vagytok! És a bölcsis néni is szimpi, hogy így melléfekszik, ilyesmik :) Akkor nem sokára... (2013.09.06. 11:06) Bölcsibe beszoktatás 3. nap
  • norus: Ügyesek vagytok nagyon. Majd gyere mi volt az ott alvásnál :) Gratulálok a 2. évfordulóhoz :) (2013.09.05. 21:17) Elkezdtük a bölcsit (2. házassági évforduló)
  • Bóbitáék: Nagyon ügyes már Lily és ez a bölcsi-dolog...Hjaaaj... Ezt az esti dolgot pedig pontosan értem!:)) (2013.08.30. 15:28) 15 hónapos Lilyborsó - 1 alvás

Címkék

Bölcsi kérdés

2013.01.28. 13:52 PetraésLily

Azt hiszem arrol mar irtam, hogy a ceges bolcsi nem tetszett nekunk igy Lilyt nem szeretnenk odajaratni, igy korulneztunk itt Zugloban, hogy milyen allami bolcsik vannak. Felhivtam 2 bolcsit amik itt vannak kb. 5 perc setara. Nem akarom hosszura huzni, ugyhogy a lenyeg hogy Lilynek kb. 0% eselye van arra hogy allami bolcsibe kereuljon.  Ugyanis tobbszoros a tuljelentkezes es szocialis raszolultsag alapjan kerulnek be a gyerekek. Nagyon oszintek voltak akikkel beszeltem es mondtak hogy jo volna ha tudnank vinni minimal berrol papirt. Egyikunk sem minimalbert keres..."sajnos"...es hogy Lilynek es vmelyikunknek zugloi lakosnak kell lennunk(nem vagyunk azok) es kell ugye Taj kartya is a jelentkezeshez is nem csak a beiratkozashoz. A jelentkezes aprilisban van. En ugy szamolom, hogy marcius vegere csak lesz Taj kartyank...szoval talan ez a problema orvosolhato lenne. De minimalberes papirt nem tudunk szerezni es nem is akarunk...es elvalni sem akarunk mert ez lenne a masikmod hogy en mint egyedul allo anya kernem a gyerekem bolcsodebe valo felvetelet. Tehat mi akik a minimalbertol jobban keresnek vagy mondjk ugy jol keresnek, mert nincs ezen semmi titkolnivalo, igen szerencsere jol elunk es be is fizetjuk az adot azt gondoltuk hogy ezert felveszik a mi gyerekunket is allami bolcsibe amit a mi adonkbol is tartana fent...DE NEM...raadasul azert persze jelentkezhetunk aprilisban de csak nyaron fogjak megmondani hogy valoban lesz e helye a gyerekunknek, ha meg elutasitjak akkor meg megszivtuk. Felhivtam par maganbolcsit, hogy megerdeklodjem ott mi a helyzet, mennyibe kerul, hogy kell jelentkezni. Legnagyobb megdobbenesemre volt olyan ahol mar NINCS HELY szeptembertol...tehat nem az van hogy jelentkezunk az allamiba es ha nem veszik fel akkor jo beiratjuk maganba...mert ott is sorban allnak...Az ar kb. 60-70ezer korul van/ho. Nyilvan az allami baratibb, mert ott 355-755 forint/napi dij van. Csutortokon megyunk is megnezni egy bolcsit. Aztan tovabb gondolkodtunk es Balazs mondta hogy nezzuk mar meg hogy az angol bolcsik vajon milyen arban vannak, mert ha mar fizetunk erte akkor olyan helyre jarjon ahova valoban szeretnenk hogy jarjon. Tobb angol bolcsit talaltunk Budan de szerencsere itt Zugloban is van egy. Fel is hivtam oket meg penteken negyed 7kor hogy erdeklodjek es ugy vette fel a holgy a telefont hogy mar nincs hely, mire kerdeztem hogy szeptembertol es mondja hogy jah nem most epp nincs szabad helyuk...nah mondom huh...hetfon, azaz ma hivtam vissza mert mondta hogy a reszletekbe inkabb ne akkor menjunk bele, ugyhogy kiderult hogy nem dragabb az angol bolcsi mint a sima magan, bar ott is van 1 heten egyszer angol. Meg nem beszeltuk at Balazzsal de elmegyunk megnezni ezt a bolcsit is, aztan dontunk. Mindket helyen 4szeri etkezes van benne az arban es szinte minden. Kivetel a fogkefe, fogkrem, akik meg meg nem szobatisztak nekik a pelus es a popsitorlo.

Nem mondom, hogy olcso...sot...es igazabol nagyon is bant minket ez a helyzet...de azon gondolkodtunk, hogy remeljuk, hogy az a penz amit most kifizetunk az megterul es nem kesobb kell majd magantanarhoz jaratni Lilyt, amire ugyanugy kifizetnenk sulyos ezreseket. 

De meg nincs eldontve semmi...gondolkodunk , megnezzuk a bolcsiket es meglatjuk hogy mi lenne a legjobb...

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petracalifornia.blog.hu/api/trackback/id/tr205048661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norus 2013.01.28. 17:25:29

Sajnálom, hogy ez a helyzet nálatok, valóban nagyon nehéz ügy :( Már nálunk is felmerült, mert van olyan ismerős, aki szülés előtt érdeklődött, és már akkor nem volt hely... Komoly! Elvileg itt a 13-ban nincs hellyel gond, de a mi fizunk sem minimálbér, majd meglátjuk.
Viszont mi is gondolkodunk idegennyelvűn, ha más nem majd ovin. Inkább a németet akarjuk majd, mert az angol az ráragad úgymond, a német már nehezebben tanulható a későbbiekben, ellenben ugyanolyan hasznos. Majd eldől :)

haissdora 2013.01.28. 17:48:52

hat ez eleg elszomorito :(
nagyon komoly viszont, legalabbis szamomra megdobbento az is, hogy az angol bolcsi ugyanannyiba kerul mint egy masik sima maganbolcsi! hmm... erdekes...
Viszont hidd el, mar ilyen korban "befektetes" hogy jo bolcsibe jaratod, mert igenis mar tanulnak es kesobb hatalmas elonyt fog elvezni Lily. Mar ebben a korban epitgeted a jovojet!
Mi igy dontottunk amikor valasztanunk kellett bolcsit, pedig sokan leszoltak minket, hogy ilyen korban meg nem szamit, ugysem tanul semmit - en hiszek abban, hogy mar most rengeteget tanul!

PetraésLily 2013.01.30. 15:18:49

@norus: Igazatok lehet a nemettel kapcsolatban, de nekem annyira nem tetszik az a nyelv:( mondjuk lehet nem igy kene gondolkodni, hogy nekem mi tetszik...

PetraésLily 2013.01.30. 15:25:40

@haissdora: En is hasonloan gondolom, hogy nagyobb korban kifizetnenk magantanarnak vagy tanfolyamra,aztan lehet hogy rosszul gondolom, de szeretnek hinni benne. Dany biztos jol megtanul angolul, mert o folyamatosan ezt hallja. Te csak beszelj hozza magyarul is rendszeresen:D
süti beállítások módosítása