HTML

Our life in California

Indulás elötti nap. Még jó mindenkivel találkozni, néhány puszit és könnycseppet váltani.

Friss topikok

  • LiliZozó: Köszi. :) Ha írsz az e-mailemre, az tökéletes lesz. nagy.f.emese@citromail.hu Előre is köszönöm a ... (2013.09.19. 23:50) MINDEN TÖKÉLETES:)
  • Bóbitáék: De nagyon sajnálom :(( Lily-t is, meg Téged is a munka miatt...:( Mielőbbi gyógyulást kívánok, hog... (2013.09.07. 22:32) 4. nap a bölcsiben - lázasan :(
  • norus: Ügyesek vagytok! És a bölcsis néni is szimpi, hogy így melléfekszik, ilyesmik :) Akkor nem sokára... (2013.09.06. 11:06) Bölcsibe beszoktatás 3. nap
  • norus: Ügyesek vagytok nagyon. Majd gyere mi volt az ott alvásnál :) Gratulálok a 2. évfordulóhoz :) (2013.09.05. 21:17) Elkezdtük a bölcsit (2. házassági évforduló)
  • Bóbitáék: Nagyon ügyes már Lily és ez a bölcsi-dolog...Hjaaaj... Ezt az esti dolgot pedig pontosan értem!:)) (2013.08.30. 15:28) 15 hónapos Lilyborsó - 1 alvás

Címkék

1 het elteltevel

2012.01.05. 01:46 PetraésLily

  Sziasztok,

Nos, nem vagyok egy rutinos blogolo...lehet hogy letrehoztam egy ujat?! Nem tudom, hogy lehet folytatni amit mar elkezdtem...:(majd ha Balazs haza jon segit. :)

A repulo uttal kezdenem...borzaszto volt...hosszu es nagyon hideg volt a gepen...az utolso 4 ora szinte orokke valosagnak tunt...Balazst is elegge megviselte, mert nem tudott rajtam segiteni...en meg mar se ulni, se allni nem tudtam...a neni ami mellettem ult nagyon kedves volt, ugyan helyet nem cserelt velem, de keszsegesen ugralt vele barmikor kertem...:) Az etelek finomak voltak es inni is hoztak bosegesen, de iszonyatosan vartam mar hogy leszalljunk...de a gep kesett egy orat. :(

Vegre leszalltunk a geprol, nagyon faradt es elcsigazott voltam...a borondjeink viszonylag gyorsan kijottek es mar mentunk is a bevandorlasi "hivatalba", ahol nagyon gyorsan vegeztunk. Aztan Balazs kollegaja Attila jott ertunk a repterre es o hozott be minket San Joseba, a Staybridgebe ahol most lakunk - egy suite, konyhaval, furdovel, nappalival, gardrobbal es haloval. Attila kolcsonadta a sajat GPS-et, ami igazan nagy segitseg volt, mert nelkule nem tudom mit csinaltunk volna, mindenhova azzal kozlekedunk. :) Es ma megjott a sajatunk is, most voltam a recepcion erte:) Holnap meg hoznak vmit amit meg az Amazonrol rendeltunk(kabel meg atalakito)+Keresztanyu csomagjai is erkeznek holnap. :)

Az elso ejszaka eleg nehezen telt, fent voltunk ejszaka pedig faradtak voltunk. Reggel keltunk es mentunk reggelizni, ami azota is ugyanaz mindennap,kicsit uncsi...tojas rantotta, kolbaszka, krumpli, salsa szosz, csipos parika, fura sajt. Lehet piritani kenyeret es van bagel, dzsemek es philadelphia sajt en ezekbol az utobbiakbol fogyasztok, de zoldseg nincs vagy felvagott:( Jah viszont gyumolcs mindig van es azok finomak+neha van joghurt(Danone), de nem finom:( Volt mar pancake is reggelire, de az sem izlett eg goffri, az izlett:)))de probalok nem ilyeneket enni:) Reggeli utan (jah el ne felejtsem mondani, hogy a kavejuk nem jo...:() a hotel recepciosa elvitt minket hogy felvegyuk a berelt kocsinkat. Egy Chevrolet avevo-t kaptunk, piros, automata...tetszik:)mar en is vezettem:) Aztan Attila felesege felajanlotta hogy elkiser minket hogy megmutasson par dolgot. Vettunk egy MacBook Air-t nekem:) Nagyon tetszik:) egesz a szivemhez nott mar es sajat laptomom sosem volt, a cegeset leszamitva:) aztan ugy gondoltam, hogy meg egy fontos dolog van ami nelkul nem tudok elni- hajvasalo:) azt is vettunk:) bar Keresztanyu vett azt is, de nem tudtam megvarni hogy ideerjen, de vmelyiket majd eladom:)

Balazs most irt hogy indul haza:) 14:30 van, de ma 5-re kellett mennie dolgozni...szeretni fogom a szerdakat:)))

Aztan elmentunk egy Safeway-be ez egy elelmiszer bolt, itt vettunk par dolgot es ra kellett jonnunk, hogy nagyon draga itt az elelmiszer, de kertunk clubkartyat igy arra kapunk discountot:)

Azt hiszem utana jottunk haza...faradtak voltunk, hamar el is aludtunk es hajnalban megint ebredtunk...de leven hogy mar volt laptopunk, gondoltuk akkor skypeolunk az otthoniakkal:) 3 orat beszelgettunk aztan lefekudtunk aludni:) majd reggeli es jajj, voltunk lakasokat nezni a North Parkban : Redwoods es a Laurels lakasait neztuk meg ket szobasakat. Nagyon jol neztek ki, de megis kicsinek tuntek(60nm) viszont medencere es a palmafakra nezo kilatasunk lett volna. Azna nem tudtunk donteni...de azt tudtuk, hogy nem akarjuk hosszura huzni, mert hiaba nincs semmi gond ezzel a hotellel, de borondbol elunk es jo volna mar vegre kipakolni el tenyleg elkezdeni az eletunket itt. A csomagjaink kulonben jovo heten hetfon erkeznek, az nap mikor koltozunk a The Oaks-ba:) szinten a North Parkban...itt talaltunk egy nagyon jo lakast(74nm) tagas, hatalmas gardrobbal es ugyan az erkelyunk nem a medencere nez, de mindenszemontbol megfelelo:) Most takaritjak es festik. Nagyon varom mar hogy hetfo legyen:)

A szilvesztert sikerult ataludnunk:) Aznap voltunk IKEA-ban butookat nezni, de csak a legszuksegesebbeket, agyat, kanapet es szeket, igy hogy hetfon jonnek a csomagjaink mar poharat es tanyert sem kell venni, mert minden erkezik idoben. Meg internetet es tv csomagot kell neznunk,hogy hetfon azt is bekossek. :)

Elsejen pihentunk meg nem is volt nyitva semmi, egyedul ebedelni mentunk el...olaszt ettunk.

2an megneztunk jobban a lakasunk kornyeket...nagy park veszi korul es egy narancsfa liget:) Alattunk van egy Starbucks es meg egy kis bolt is+a villamos is nem messze all meg tolunk ami bevisz a downtown-ba. Kozel van a River Mark Plaza is ahol van egy szuper Safeway, oriasi es mindent oriasiban lehet kapni:)

3an Balazs elkezdett dolgozni, napkozben irt,hogy jol van orultem , mert az en napom is jol telt:) egesz nap beszeltem az otthoniakkal, ami nagyon jo volt, aztan delutan Nikivel, Attila felesegevel, aki fodraszt es mar felajanlotta, hogy ha szuksegem van ra levagja, befesti...stb:) aranyos lany es sokat segit, remelem nem megyek mar az agyara:) Mire Nikivel befejezunk a beszelgetest gyakorlatilag jott is haza Balazs, este nem voltunk mar sehol, csak lementunk vacsorazni.

Fenruar 6-atol indul egy angol tanfolyam, jan. 27en lesz a test ami alapjan beosztanak csoportokba. Igy reggel 8tol 12ig angol oran leszek:) Nagyon orulok neki es februarig a lakast is elrendezem meg szeretnem megcsinalni a californiai jogsit.

Balazs nagyon jol erezte magat az elson nap, mosolygosan jott haza, ez nagyon jo erzes es o is orult hogy en sem unatoztam...es ma sem...mondjuk ma mindjart itthon van.:)

Korulbelul ennui ami velunk tortent meg nem illeszkedtunk be, de nagyon azon vagyunk:) es ez a skype isteni, mert eddig mindennap beszeltunk a szeretteinkkel.

Puszi Mindenkinek es BUEK akivel nem sikerult beszelnem. :)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petracalifornia.blog.hu/api/trackback/id/tr43520726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.:Danka:. 2012.01.05. 09:50:48

a hajvasalo tetszett e legjobban :)

de te mar most angol szavakat hasznalsz, mi lesz itt par honap mulva, jaj :))

Z.Dóra · http://alegszebbpillanatok.blogspot.com/ 2012.01.05. 13:29:07

De jó volt olvasni!!!! (Még így is, hogy beszélgettünk 2 napja)
A kávéjuk nem jó, mert hosszú kávét isznak de az a Starbucks-ba van rendes is, nem? Vagy az nem kávézó? :D

PetraésLily 2012.01.05. 16:43:16

@.:Danka:.: Az angol szavak mar munkahelyi artalombol maradtak:) nade majd ha jarok mar a nyelvsuliba is...:)
Ti hogy vagytok? Felvettelek skype-on, de nem igazoltal meg vissza...:( Livia hogy viseli igy a veget?
Pusza

PetraésLily 2012.01.05. 16:44:55

@Z.Dóra: Ha csak az lenne a baja a kavenak, hogy hosszu...de vizes meg nem tudom...pocsek...de igen a Starbucks az kavezo meg fini sutijuk is van meg szendvicsuk, meg van az uj reggelizo helyem:) es tenyleg ott van alattunk:)

P.Piros 2012.01.06. 22:20:01

Mi az a Starbucks és a Safeway???
Mi lesz még ha angolul is tanulsz? Nem is foglak érteni!
De azért olvaslak!
Milyen az idő ott? hány fok van? hogy kell öltözködni?

PetraésLily 2012.01.06. 23:23:07

@P.Piros: Piroskam:) A Strabucks az otthon is van, egy kavezo, meg szendvicset es sutiket is lehet kapni, itt kb. minden utcasarkon van, nem olcso, de legalabb finom a kavejuk:) A Safeway az pedig egy bolt, olyan, mint a Tesco(ma voltam eloszor egyedul bevasarolni:) azt hittem ezt a Safeway-t megmagyaraztam, hogy mi, nah majd figyelek jobban.
Az ido gyonyoru, de annyira, hogy iMADOM:) Most speciel 23 fok van, de itteni idoszerint fel 3 van...ilyenkor van kb. a legmelegebb. A nap gyonyoruen sut...vasarlas utan setalgattam kicsit es egy spagetti pantos top van rajtam es azon kardigan:) De azert hozzatarozik az igazsaghoz az is, hogy reggel viszont hideg van...olyan 3 fok korul...:(
süti beállítások módosítása