HTML

Our life in California

Indulás elötti nap. Még jó mindenkivel találkozni, néhány puszit és könnycseppet váltani.

Friss topikok

  • LiliZozó: Köszi. :) Ha írsz az e-mailemre, az tökéletes lesz. nagy.f.emese@citromail.hu Előre is köszönöm a ... (2013.09.19. 23:50) MINDEN TÖKÉLETES:)
  • Bóbitáék: De nagyon sajnálom :(( Lily-t is, meg Téged is a munka miatt...:( Mielőbbi gyógyulást kívánok, hog... (2013.09.07. 22:32) 4. nap a bölcsiben - lázasan :(
  • norus: Ügyesek vagytok! És a bölcsis néni is szimpi, hogy így melléfekszik, ilyesmik :) Akkor nem sokára... (2013.09.06. 11:06) Bölcsibe beszoktatás 3. nap
  • norus: Ügyesek vagytok nagyon. Majd gyere mi volt az ott alvásnál :) Gratulálok a 2. évfordulóhoz :) (2013.09.05. 21:17) Elkezdtük a bölcsit (2. házassági évforduló)
  • Bóbitáék: Nagyon ügyes már Lily és ez a bölcsi-dolog...Hjaaaj... Ezt az esti dolgot pedig pontosan értem!:)) (2013.08.30. 15:28) 15 hónapos Lilyborsó - 1 alvás

Címkék

Betegség - dokinál

2013.05.17. 10:31 PetraésLily

Lily elso betegsege, mert nathas mar volt, de lazas es nathas meg nem es eddig betegseg miatt meg nem is vittuk dokihoz. Most viszont igen. Szerdan mentunk vissza kontrollra es mondtuk hogy a kedve visszatert, ugyhogy szerintunk javul, bar az orrabol a takony csak ugy omlik...de azt porszivozzuk, torolgetjuk, sterimar spray-zuk es tegnap ota kap lefekves elott egy kis nasivint is. Durva hallani mikor szivja a tapszert, majd belefullad, nem kap levegot, igy sziv majd nagy levegoket vesz, ugyhogy nem is alszik el most eves kozben, de minden gond nelkul alszik igy is el. (azert lekopogom) Tegnap pedig mar nem is kellett hozza bemenni ejszaka. A doki neni szerint a fulecskejebe megis van egy kis genny, ugyhogy azert adott receptet antibiotikumra de azt mondta csak akkor valtsuk ki ha visszater a laz es levert, nyugos, nem alszik. Remeljuk nem lesz szukseg arra a receptre. Ha pedig mar ott voltunk a doki neninel, akkor tobbe kevesbe megejtettuk az 1 eves statuszt is, hisz nem sokara mi is 1 evesek leszunk:D Csuhajjj:D:D:D A kis kutacsa meg nem nott be, ugyhogy azt mondta a doki neni hogy ha beno akkor mar hivatalosan sem baba. Lily borso 10 kg 80 deka:) es 77 cm. A darabos etelekkel nincs gondunk es azt mondta a doktorno, hogy mostmar fogyaszthat mindent csak fgyeljek, az esetleges allergias reakciokra. Mondtam, hogy az epret szeretem most kiprobalni, hogy hogyan fogadja, mint uj dolog,mert Lily mar tenyleg eszik mindent, ma pl. turos teszta volt az ebed:) Reggelire kakaos csigat evett. Szoval a mez, a bogyos gyumolcsok es a tej az ami meg kiprobalasra varnak.Lily mozgasfejlodese teljesen normalis, ami annyit tesz hogy eppen annyit tud amennyit tudnia kell. Mondta a doki neni, hogy esetleg megprobalhatunk 2 zsirkretat adni a kezebe mikor menni probal, mert hogy Lilyborso probal es par lepest mar meg is tesz egyedul, de ha siet vhova akkor csak a maszas johet szoba. Szoval a zsirkretak biztonsagerzetet adhatnak neki. Ki fogjuk probalni. Most hogy beteg sokat itatom, igy keszitettem neki teat es nagyon szivesen issza, volt hogy 6 dl is megivott belole. A vizet most nem nagyon keri, de tartok tole hogy azert mert az uj ivopohara nem tetszik neki, ugyanis ennek merev a csore...es nem lehet ragni:)

Annyi mindent beszeltunk a doktornovel, de most alig jut eszembe valami, pedig nagyon alapos es kedves. Mivel lassan Lily betolti az elso evet igy el kell dontenunk hogy tovabbra is maradunk ennel a doktornonel vagy felkeresem a zugloi gyerekrendelot. A doktorno azt mondta gondoljuk at, mert ha Lily bolcsis lesz akkor kb. minden 2. hetben beteg lesz, na nem nagyon es nem komoly betegsegek ezek csak epp annyira hogy a szuloket kiidegelje es hogy a bolcsibe ne lehessen vinni a gyereket. Nah, szuper...tehat eddig ugye nem voltunk suru orvos latogatok, de szeptembertol varhato. Arra gondoltam, hogy elso korben probajuk ki milyen a zugloi gyerekorvos, adnek neki egy "eselyt", mert Lilyt tovabbra is magan klinikara hordani huzos lenne, hiaba hogy nincs sorban allas, nincs beteg gyerek, van kave, viz, kedvesek, nagyon kedvesek, tisztasag, rend van, nem is erzed hogy egy rendeloben vagy, van a gyerekeknek jatek...stb...es persze a doki nenink, Kinga neni, nagyon aranyos:) 

Jut eszembe kulon kitert arra hogy Lily mikkel jatszik, milyen jatekai vannak. A kincses bodont kulon dicserte es a fa jarmuves tablankat, amit tesomektol kaptunk(ok mar leselejteztek:)). 

Lily imad pápázni...es mondja is, de inkabb azt hogy : "tátá", de nem baj. Apat mindig elbucsuztatjuk reggel. Puszit is tud dobni:) bar ez igazan edes...mondom neki hogy : Lily, puszi:) es nyujtja a kis tenyeret hogy pusziljam meg:) ha ott van apa is akkor neki is meg kell puszilni. Tapsikolni is nagyon szeretsz es keresre is teszi:) Az a merhetetlen anya imadat kezd lecsengeni es ezt apa is eszrevette es nagyon orul neki:) Ha a pelenkazora kerul akkor mindig meg kell nezni a viragokat, pillangokat(matricak). Inni mar tud teljesen egyedul es a poharral is szivesen probalkozik, csak anya nem birja mert eddig meg mindig vizes lett.  

Az alvasi "problemaink" meg mindig nem oldodtak meg mondjuk nem is tettunk semmit, tehat nem is probaltuk, ugyhogy ezen nincs mit csodalkozni, pedig ugy terveztuk hogy a nyaron 1 ejszakara elmegyunk Balazzsal kettesben vagy baratokkal...hat egyenlore ez meg nem kivitelezheto. 

A napirendunk valtozatlan, illetve most miota betegeskedik napkozben is nagyokat alszik 2szer 2 orat, mert anya felebreszti, ugyhogy igazabol nem tudom mennyit aludna meg.

Egyebkent meg ugy tud kacagni, hogy csak naaaaa:) Imadja ha bohockodunk, siman fel es lemaszik(ez azert neha nem jon ossze) a kanaperol es az orrszivot a nyakaba teszi, mint az orvosok a sztetoszkopot:) A labdat ugyesen dobja, ahhoz kepest, es delutan meg mindig a jatszotere a foszerep, de ezen a heten nem voltunk.  Mikor hazajovunk es mar apa is itthon van akkor jossz-messz kozottunk, apa es anya szemben ul egymassal es te "elindulsz" az egyikunk fele.

Nagyon baratkozo baba vagy, imadod ha vannak korulotted es minden gond nelkul mesz oda idegen gyerekekhez vagy felnottekhez, vagy kajaert vagy hogy "megsimogasd" oket vagy amihez epp kedved van. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petracalifornia.blog.hu/api/trackback/id/tr315303295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titanilla Baksza 2013.05.17. 13:59:21

Petra, kaptam egy blogdíjat, amit most szeretnék neked tovább adni, bár itt még nem tartok, de ez a bejegyzés szép összegzése is annak amit eddig olvastam:) Most nálad a labda.
Te is tovább dobhaton 4 másik bloggernek!
Puszi

PetraésLily 2013.05.18. 10:21:37

@Titanilla Baksza: Tita, nagyon szepen koszonom a dijat:) Aranyos vagy, de ugye nem baj, ha en nem tovabbitom. :) Nem sok blogot olvasok, de koztuk sem szeretnek sorrendet felallitani, meg amugy sem vagyok ez a "tovabbkuldozgetos"...ne hari:) Puszi
süti beállítások módosítása