HTML

Our life in California

Indulás elötti nap. Még jó mindenkivel találkozni, néhány puszit és könnycseppet váltani.

Friss topikok

  • LiliZozó: Köszi. :) Ha írsz az e-mailemre, az tökéletes lesz. nagy.f.emese@citromail.hu Előre is köszönöm a ... (2013.09.19. 23:50) MINDEN TÖKÉLETES:)
  • Bóbitáék: De nagyon sajnálom :(( Lily-t is, meg Téged is a munka miatt...:( Mielőbbi gyógyulást kívánok, hog... (2013.09.07. 22:32) 4. nap a bölcsiben - lázasan :(
  • norus: Ügyesek vagytok! És a bölcsis néni is szimpi, hogy így melléfekszik, ilyesmik :) Akkor nem sokára... (2013.09.06. 11:06) Bölcsibe beszoktatás 3. nap
  • norus: Ügyesek vagytok nagyon. Majd gyere mi volt az ott alvásnál :) Gratulálok a 2. évfordulóhoz :) (2013.09.05. 21:17) Elkezdtük a bölcsit (2. házassági évforduló)
  • Bóbitáék: Nagyon ügyes már Lily és ez a bölcsi-dolog...Hjaaaj... Ezt az esti dolgot pedig pontosan értem!:)) (2013.08.30. 15:28) 15 hónapos Lilyborsó - 1 alvás

Címkék

Fél éves azaz 6 hónapos Lily borsó:)

2012.11.30. 07:55 PetraésLily

Annyi mindenki volt korulottunk/elottunk 6 honapos, hogy nem is erzem mar eskuszom akkora kunsztnak...:( DE persze az, mert most a mi kicsi lanyunk lett feleves. Igazabol nem keszulok semmivel, csak sok-sok puszival, de az egy "atlagos" napon is megvan:) Igazabol felmerult bennem meg egy dolog hogy Lily november 31-en lenne 6 honapos, de a november csak 30 napos:) ilyenkor mi van?! 

Akkor belevagok, hogy mit tudunk mit nem, mit szeretsz mit nem, stb...stb...:)

A napirendunk eleg egyszeru:

kb. 7kor kelsz, reggelizunk(szopizol(110ml) es tapszert(90ml) is kapsz) aztan jatszunk

kb. 9kor fekszel le aludni es 10:30-11:00 korul tizoraizol, gyumolcsot kapsz vagy zoldseget, keverek bele neked kekszet is es csoros poharbol probalkozunk a vizzel aztan ket orat megint ebren vagy

kb. 13 korul fekszel le aludni es 14:00-14:40 kozott ebedelunk szopizol es tapszert is kapsz melle, de most vezeti be anya erre az etkezesre is a szilardat, ugyhogy fozelekekkel fog traktalni:) persze eleinte meg marad a szopi, de tapszert mar nem fog adni.

16, 16:15ig megint jatek es indulunk setalni.

17:45-18:00ra hazaerunk, seta kozben 30 percre elalszol(most volt par alkalom, hogy 1 orat i aludtal), addig anya nem megy be se boltba sehova, de ilyenkorra szervez anya mindenfeleket. Vasarlast peldaul vagy manikurost :) Vagy olyan is elofordult mar hogy miutan ebedeltel rogton indulunk vhova, pl. az Arkadba. Ez tobbszor is meg fog mostanaban tortenni, mert a karacsonyi ajandekokat be kell szerezni es hetvegen mindig jon vki vagy mi megyunk vhova. 

18kor tejpepet(80ml) kapsz, naturt es vizet. (vmiert ez az etkezes mostanaban egy tortura. Nezelodsz, forogsz, vered az asztalt, iszol, de semmi esetre sem nyitod a szadat...ugyhogy trukkoznom kell hogy kinyisd.)

19kor furdes(meg mindig van zene es egyutt csinalja apa meg anya. Vannak furdos jatekaid, a kis delfin, a kacsak, kiskonyv es ami nem a jatekod de mindig bekerul a kadba a fogkrem tubus, nah azt imadod:) es 19:30kor szopizas es 120ml tapszert kapsz meg melle. Altalaban bealszol kozben es anya nem ebresztget es cuppanosat sem ad csak lagyan megpuszil es ugy tesz hasra az agyikoba. De ujabban teljesen eberen beszippantod a tapszered es nezel mit a lyuki nyul.(azt gondolom azert mert delutan fel ora helyett 1 orat alszol es igy gondolom nem vagy olyan almos.) Mikor eloszor csinaltad eskuszom kicsit beszartam hogy most akkor mi van/lesz, de felvettelek, bufiztel es en betettelek a kisagyba. Miota kijott ket fogad azota van hogy nyugosebben alszol el, ergo nem csak annyi hogy beteszlek a kisagyba es alszol, hanem felsirsz akkor anya bemegy es hasra tesz(mert a hatadon talal) es simogatja a hatadat es a kezedugyebe helyezem a kis pelust ami mindig ott van az agyban. Azt szoktad magadhoz huzni es neha szopizod es az arcodba huzod, gyurogeted. Van hogy ez a bemegyek hasra teszlek, megsimogatlak ismetlodik tobbszor is. Volt hogy ki is vettelek a kisagybol, akkor jol megteptel(ossze volt fogva a hajam, majd ugy tavoztam hogy ki volt bontva), majd vissztettelek a kisagyba. De igazabol ez a nyugtatos dolog kb. 5szor fordult eddig elo. Es egyszer volt olyan hogy ejszaka megebredtel, sirtal, azonnal pattantam ki az agybol, mintha nem is aludtam volna. Bementem hozzad es hasra tettelek es ugyanugy simogattam a hatad mint lefekveskor es visszaaludtal.

Anya szeretne elvinni egy babamama hazba, de eddig meg nem mentunk el - http://www.babamamahaz.hu/orarend/. Valahogy nem passzol a mi napirendunkhoz es attol anya csak indokolt esetben szeret elterni, mert ugy erzi anya hogy igy a jo neked. A karacsonyt sem tudja meg hogy hogy lesz de 24-en eloszor miota apaval egyutt van valoszinuleg csak mi harman leszunk es ugy unneplunk. :) Anya narancsos kacsat fog kesziteni es husi levest es abbol mar valoszinuleg fog neked adni:)

Hogy mit tudsz? Imadsz forogni, ossze-vissza hemperegsz, sikongatsz, beszelgetsz. A zoknidat imadod levenni es ragcsalni. Mindent szeretsz ami viilagit vagy zenel...anya es apa telefonja a legjobb:) Plusz az ures flakon, nagyon szereted az inyedet masszirozni vele, mert ugye kibujt mar ket fogacskad. Mar nem keni neked anya lefekves elott, csak ha gond lenne akkor keni be. (anya szerint jonnek a felso fogaid is, de ez csak megerzes) Imadsz ulni, de meg sokszor elveszted az egyensulyod es puffansz egyet...:( azt nem nagyon szereted ha korbebastyazlak, hogy puhara ess. Tovabbra is az a legjobb ha betomhetsz mindent a szadba. Nem nagyon szeretsz mostanaban egyedul jatszani, az sem erdekel ha anya nem szol hozzad egy szot sem, de uljon ott a kozelben, persze a legjobb ha hatulrol tamaszt hogy meg ulni is tudj. Szereted ha anya enekel neked. Anya mostmar jo, sok dalt tud:)  Eves kozben vered az asztalt, de a szadat mar szepen nyitogatod. A kedvenced az alma, barack es banan.(de leginkabb az alma van hogy ugy eszed a soskat hogy egy soska egy alma, egy soska, egy alma) A zoldsegekert nem rajongsz, de anya azt is ad neked, plane hogyha mar ebedre is szilardat fogsz enni(plusz jon majd a pipihusi is) es akkor mar csak este, reggel lesz szopizas(tapszerezes), a reggelit 7 honapos korodban szeretnem elhagyni, de az estirol fogalmam sincs...nade addig meg van ido. 

Sikongatasban nagyon jo vagy, imadod a hangod, hangosan kacagsz ha megpusziljuk a talpad vagy a pocakod, persze ugy a legjobb ha meztelen vagy:)

Szeretsz nagyon az etetoszekedben lenni es nezni hogy anya tevekenykedik a konyhaban. Szereted nezni ahogy anya porszivozik es nem felsz a hangjatol. Szeretsz a nagy agyban hemeregni egyedul is de anyaval vagy apaval a legjobb. :) Hetfonkent jon hozzad Judit, o mindig marad furdetesig, azt hiszem mostmar kezded ot is megszokni. Multkor mikor nem akartal enni es hisztiztel, konkretan orditottal, akkor ram ugy neztel mint vmi gyilkosra, Juditra pedig mint a megmentodre:) ugyhogy Judit mondta neked hogy ne csinald ezt vele, ezt anyaval kell leboxszolni:) vegul ugy etettunk meg hogy Judit fogott egy darab almat a kezebe nyujtotta neked, te kinyitottad a szadat es landolt is a szadban a tejpep es igy tovabb, vegul az almat is megkaptad csak mivel van mar 2 fogad akkora darabot haraptal belole hogy szivinfarktust kaptam es nyultam a szadba erte, te pedig orditottal, hogy mit kepzelek en. (ilyen trukkokrol beszelek)

A tobbi napon pedig igyekszem elosztani a vendegeket:) Anya, vagyis nekem anya, neked a nagyid is jon minden heten egyszer de van hogy ketszer. 

Anya tobbszor lejatszotta neked a kacsatancot, de csak ugy erdekelt ha anya tancolt is ra:)

Ugy nez ki anyanak fogy a teje...:( ma reggel 60 ml-t szopiztal, tegnap pedig 80 ml-t...azt hittem csak rosszul mert a merleg...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petracalifornia.blog.hu/api/trackback/id/tr114919570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liz&Dorka · http://edeskispotty.blogspot.com/ 2012.11.30. 10:16:23

Nagyon boldog fél éves évfordulót kívánunk neked pici lily!!! :)))

PetraésLily 2012.11.30. 10:30:25

@Liz&Dorka: koszi Liz:)

norus 2012.11.30. 15:45:23

Boldog féléves félévfordulót :D Lily!!!
Rettentő ügyes már, igazán kiegyensúlyozott baba :)
süti beállítások módosítása