HTML

Our life in California

Indulás elötti nap. Még jó mindenkivel találkozni, néhány puszit és könnycseppet váltani.

Friss topikok

  • LiliZozó: Köszi. :) Ha írsz az e-mailemre, az tökéletes lesz. nagy.f.emese@citromail.hu Előre is köszönöm a ... (2013.09.19. 23:50) MINDEN TÖKÉLETES:)
  • Bóbitáék: De nagyon sajnálom :(( Lily-t is, meg Téged is a munka miatt...:( Mielőbbi gyógyulást kívánok, hog... (2013.09.07. 22:32) 4. nap a bölcsiben - lázasan :(
  • norus: Ügyesek vagytok! És a bölcsis néni is szimpi, hogy így melléfekszik, ilyesmik :) Akkor nem sokára... (2013.09.06. 11:06) Bölcsibe beszoktatás 3. nap
  • norus: Ügyesek vagytok nagyon. Majd gyere mi volt az ott alvásnál :) Gratulálok a 2. évfordulóhoz :) (2013.09.05. 21:17) Elkezdtük a bölcsit (2. házassági évforduló)
  • Bóbitáék: Nagyon ügyes már Lily és ez a bölcsi-dolog...Hjaaaj... Ezt az esti dolgot pedig pontosan értem!:)) (2013.08.30. 15:28) 15 hónapos Lilyborsó - 1 alvás

Címkék

3 óránként kelünk

2012.06.16. 20:50 PetraésLily

Nem tudom mi tortent de 3 orankent kel a kicsi szivem:) Aminek anya egyreszt orul masreszt nem...napkozben is tartjuk a 3 orankenti etetest. Igy persze picit nehezebb, es vannak szopik amik utan egyszeruen nem hajlando aludni...akkor egy ideig elvan a szopiparnajaban, aztan nyugos lesz es akkor olben lenne, de aludni azt nem...

Miota tudom hogy milyen 3 orankent etetni azota meg jobban tisztelem azokat akiknek a gyereke szuletese ota felkelt mindig az ejszaka. 

Kozben mivel alszik Lily Balazzsal neztunk egy babak fejlodeserol szolo filmet a Netflixen, nagyon erdekes volt, de inkabb tudomanyos volt, persze azert szorakoztato is.

Meg van 20 percem mig Lilyt ebresztem...letelt a 3 ora..addig meg irok...es azert adok neki meg idot hogy hatha ebred magatol is...Most a kisagyban fekszik, de a szopiparnajaban. Imadom mikor alszik, meg a kis szorcsomot a fulecskejen:)

Neha kulonben nagyon moho szopizasokkor, neha meg tok nyugiban eleszeget, hogy ez miert lehet.

Tobben irtatok, hogy furdetes utan szopiztattok...mi is..illetve mi elotte utana, hatha jobban alszik, de nem...ugy ertem ettol fuggetlenul tartja magat a 3 orahoz, de csak ejszaka, nappal nem...raadasul tegnap folyamatosan szoptattam, hogy ejszaka jol aludjon, es mi is, de ettol fuggetlenul kellt, igy ugy nez ki ez nem jon be nekunk.

Nah es egy masik jo kerdes...mikor ebren van akkor mit csinaltok vele? En probalok beszelgetni vele ugy hogy a szopi parnaban pihen vagy van egy fekete fehet konyve azon mutogatom neki a vonalakat(igazabol zebra:)) aztan van hogy elfarad ebben es asitozik ossze vissza megsem alszik...

Tegnap is furdes elott mar masfel oraval ebren volt, szorakoztattuk, utana furdettuk, mar kozben asitozott...volt zene, locsolas minden, tiszta spa feeling, aztan oltozes es szopi es alvas, de hiaba volt nagyon faradt 3 ora mulva ebredt.

Az ejszakai szopizasok pedig megviselnek es nem a felkeles miatt, hanem, mert valahogy ejszaka en is erzekenyebb vagyok es nem esik jol egyaltalan, sot...ez csak nalam van igy?

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petracalifornia.blog.hu/api/trackback/id/tr824592618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liz&Dorka · http://edeskispotty.blogspot.com/ 2012.06.16. 21:51:37

Szerintem az éjszakai kelés senkinek sem esik jól. :)
Én a legelejétől kezdve mondókáztam neki, meséltem, képeket nézegettünk, körbejártuk a lakást, megnéztünk mindent. A mindennapjainkról meséltem, állatokkal báboztam, hintáztattam, gyakorlatilag minden olyan dolgot elkövettem vele, amivel le tudtam szedálni teljesen, így nyugis volt az esténk.
Gyorsan fáradnak még ők. Ja és a masszírozás ... azt nagyon szerette. Teljesen ellazult tőle és a pocakbántalmakra is tökéletes volt, bár azt hiszem ennek köszönhetően nem volt Dorka nagyon hasfájós.

yasha 2012.06.17. 00:30:16

Ööö... most azt szeretnéd,hogy átaludja az éjszakát? Nem értem. Mert hogy az még kicsit korai lenne az ő nagyonbaba szervezetének :) Amikor lelkesen újságoltam anno a védőnőnek ,hogy a 2 hónapos babám egyre jobban átalussza az éjszakákat, ő igazából nem volt lelkes, mondván, hogy a kicsiknek kell még a folyamatos folyadékbevitel, nem jó, ha végig alszik...
Egyébként ahány tanácsadó, annyifélét mond.
Ha már a 3 órás menetrend beállt, az is tök jó!
Az a fura, hogy is tudok igazán visszagondolni, miket csináltam eleinte a bébivel. Valahogy összefolyik az első pár hónap. Vmi fura álmatag ébrenlét, ahol az ember lánya körbezsizsegi azt a pici csodát, és kíváncsian várja, mi fog kisülni ebből az egészből :D
A "zebrakönyv", a zenehallgatás, a mondókázás, vagy csak simán a "hozzá beszélés" mind-mind jó. A sok érintés, masszázs szintén.
Hajrá, ügyi vagy! ;)

PetraésLily 2012.06.17. 02:06:31

@yasha: Hat...ize, azert jol esne ha ataludna...:) de a doki nekunk is azt mondta hogy ejszaka is max 5 -6 orat hagyjam egyhuzamba aludni...en csak probalom lefarasztani, illetve probaljuk, mert ugye delutan mar Balazs is itthon van es o Gary Moore-t hallgattat vele, meg a furdesbol is egy egesz szeanszot krealt(unk)...leolajozzunk a testet, kis masszirozas kozben persze lelkesen csacsogok hozza, aztan kesz a furdo viz es Balazs furdet en szorakoztatok es szol vmi kellemes pop szam, Balazs szerint ez inkabb nekem kell mint Lily-nek, mert en vagyok a feszult...lehet benne vmi...ok meg pancsiznak, mikozben Lili nagyon figyel:) A szorakoztatasaba persze jol elfaradok es azt nem ertem hogy en siman tudnek szunyalni, o meg nem...:)

PetraésLily 2012.06.17. 03:35:55

@Liz&Dorka: Koszi Liz az otleteket, rendeltem is 6 allatos babot:) Keddre ideer, addig a lakast jarjuk korbe...:) meselni meselek neki,de semmi ertelmeset csak ami jon, hogy mit csinalunk ma, hogy otthon mennyire hianyoljak...stb...masszirozni mar masszirozzuk es latszolag jol is esik neki...este minddig ugy nez ki hogy hulla, aztan megsem...es van hogy egesz nap ossze-vissza alszik ugy 5 orat...3-at egyhuzamban es 1-1-et kulon...kicsit kevesnek tartom, viszont azt gondolnam ennek fenyeben jobban alszik az ejszaka aztan megsem...most mondjuk nagyon meleg van itt, lehet ma pl. ezert nem alszik.

Liz&Dorka · http://edeskispotty.blogspot.com/ 2012.06.17. 21:42:20

@PetraCalifornia: a meleg kicsinálja Dorkát is, ma épp egy földhöz csapkodom magam hiszti közepette ájult be alvás gyanánt. Emlékszem, hogy kb. annyi idős lehetett Dorka, mint most Lily és neki is volt egy hónap olyan időszaka, amikor nem aludt. Volt, hogy 2 órát sikerült összehozni napközben. De ő az éjszakát végigaludta szerencsére. Anyám mindig azt mondta, hogy el kell kapni azt az időt, amikor azon a ponton van, hogy na most pont el tud aludni ... én ezt nagyon sokáig figyeltem, de ma már az estek 90%-ban elcsípem. Tanulni kell ezeket a manókat, mást nem tudsz csinálni. Beszélgetni kell nekik folyamatosan, így a hangoddal is nyugtatod, másrészt már most raktároz az agyuk. Dorkánál egyértelműen látszik pár napos kora óra Krisz az egy kis malac röf-röf-röf-öt énekelte neki és bárhol megismeri. :)
Dorka kedvenc játéka ilyen picin egy színes zörgős zacskó volt. Imádta, majd jött a félig töltött ásványvizes flakon s ahogy a vizet döntöttem benne, simán elvolt a nézegetésével fél órát, majd bealudt. :) Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen minden új nekik.

najovanmar 2012.06.18. 10:28:18

Szia! Szerintem is figyeld mikor almos. Csak egy gaz van, ha nagyon tulfarasztod, szinten nem tud majd aludni... :( Egy ilyen picurka fel-egyoranal tovabb nehezen marad ebren, mert utana azert nem alszik mert tulporgott. Rajossz idovel, addig ki kell birni.
JATSZANI? Csinalhatsz "hulyet" magadbol (babozas, meseles egy ket hetesnek), de ilyenkor megint csak a kapalo parsztasszony jut eszembe, az sem mondokazik a babajanak, mert megszolnak a kapaloszomszedok :), 5 percnel tovabb ugysem tud figyelni (persze a nagyon okos anyukak gyerekei tobbet is birnak, sot azok mar par honaposan a Grimm testverek egesz estes meseit kovetelik eloszoval). Csinald, ami eppen eszedbe jut es NEKED kedved van hozza. Ha Gipsy Kings-et hallgatnal, nehogy betedd az Ingyom-bingyom c. orokzoldet a lejatszoba, e nelkul is kivulrol fujja majd 4 evesen. Ha van kedved enekelj neki TE is, de azt, amit te szeretnel. Igy tanulja meg, hogy anya is Ember, igenyekkel es neha azok tejesulnek. Ha meg hireket hallgatnal, biztos ot is erdekelni fogja, ha kommentalod neki.
Oszinten szolva, azt fogja majd szeretni, amirol azt latja, h te is orommel csinalod.
Sajnos tobb bolcsesseg nem jut eszembe, uyghogy abba kell hagyjam, de remelem lesz meg tema, amikor elmondhatom a nagy igazsagot:)

najovanmar 2012.06.18. 10:33:08

@yasha: ....ööö, te nem szerettel volna aludni par atvirrasztott ejszaka utan? Te jo eg!, ugye ezzel nem azt akartad mondani, h a "jo" anya nem akar aludni, csak imadott csecsszopojat taplalni veg nelkuli ejszakakon es nappalokon at? Azert kivanni szabad neki, ugye? Nyugtass meg, kerlek.
süti beállítások módosítása